Доступність посилання

ТОП новини

Аманпур закликає Азербайджан звільнити Хадіджу Ісмаїлову


Хадіджа Ісмаїлова, архівне фото
Хадіджа Ісмаїлова, архівне фото

Відома телеведуча, посол доброї волі ЮНЕСКО Крістін Аманпур закликає владу Азербайджану звільнити ув’язнену журналістку Хадіджу Іслаїлову.

«Я особисто, і, думаю, багато хто з вас до мене приєднається, закликаю владу Азербайджану звільнити її. Це те, що має бути зроблене, оскільки вона лише громадянка. Вона мала ручку, папір і виконувала свою роботу, що полягає у проливанні світла на у темні сторони. Вона була очима і вухами кожного, з’ясовуючи, що відбувається», – заявила Аманпур 3 квітня у Гельсінкі.

Аманпур закликає владу Азербайджану звільнити Хадіджу Ісмаїлову
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:24 0:00

У вівторок Хадіджі Ісмаїловій мають вручити Всесвітню премію ЮНЕСКО/ Ґієрмо Кано «За видатний внесок у справу свободи преси у складних умовах». Церемонія відбудеться в Фінляндії.

Напередодні церемонії вручення мати журналістки Ельміра Ісмаїлова зустрілася у Гельсінкі з екс-президентом Фінляндії Тар’є Галонен і генсекретарем ЮНЕСКО Іриною Боковою.

Премія становить 25 тисяч доларів. Вона названа на честь колумбійського журналіста, вбитого у Боготі у 1986 році, біля редакції газети El Espectador, де він працював.

Хадіджа Ісмаїлова, відома своїми журналістськими розслідуваннями, зокрема, бізнесових оборудок родини президента Азербайджану Ільгама Алієва, яка також співпрацює з Радіо Свобода, у вересні 2015 року була засуджена до 7 з половиною років ув’язнення. Арешт Ісмаїлової на початку 2015 року і її засудження викликали широкий осуд із боку міжнародних правозахисників і західних урядів.

XS
SM
MD
LG