Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув, один зазнав поранень внаслідок обстрілу біля Мар’їнки, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку не зафіксовано жодного обстрілу.

Лисенко зазначив, що на донецькому напрямку бойовики чотири рази обстріляли позиції українських військових.

«Неспокійно залишається поблизу Авдіївки де незаконні збройні формування стріляли з БМП. стрілецької зброї та гранатометів. Також бойовики застосували стрілецьку зброю та гранатомети в районі Зайцевого. Крім того, біля Луганського, що на Світлодарській дузі, ворог додатково стріляв з великокаліберних кулеметів», – сказав він.

За даними речника АТО,на маріупольскому напрямку бойовики здійснили дві збройних провокації – біля Мар’їнки та села Гнутове, застосувавши стрілецьку зброю та гранатомети.

В угрупованні «ДНР» про обстріли не повідомляють. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють, проте звинувачують українських військових в зосередженні військової техніки біля лінії розмежування на Донбасі.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG