Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон, що скасовує кінцеву дату дії мораторію на виплату зовнішніх боргів


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон, що скасовує кінцеву дату дії тимчасового припинення платежів за зовнішніми зобов’язаннями України.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, 29 квітня документ повернули до парламенту з підписом президента.

У квітні депутати проголосували за основу і в цілому законопроект №3677 «Про особливості правочинів з державним боргом». У травні 2015 року Рада ухвалила закон «Про особливості здійснення правочинів з державним, гарантованим державою боргом та місцевим боргом», який надавалося Кабміну право тимчасово зупиняти здійснення платежів за всіма або деякими відповідними борговими зобов’язаннями. У документі передбачалося, що діє закон до 1 липня 2016 року.

Упродовж осені минулого року Україна узгодила реструктуризацію своїх зобов’язань, включно зі списанням частини їх, із більшістю зі своїх приватних кредиторів – крім Росії.

У грудні 2013 року тодішній президент України Віктор Янукович домовилися з російським президентом Володимиром Путіним, що Росія надасть Україні кредит на 15 мільярдів доларів через розміщення українських цінних паперів. Невдовзі після цієї зустрічі облігації на суму 3 мільярди доларів були розміщені на Ірландській фондовій біржі, які згодом і викупила Росія.

XS
SM
MD
LG