Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: сьогодні бойовики п’ять разів обстріляли позиції військових на Донбасі


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У штабі АТО заявляють, що сьогодні підтримувані Росією бойовики п’ять разів обстріляли позиції українських військових.

Як уточнюють у прес-центрі штабу, з мінометів калібру 82 міліметри бойовики обстріляли опорні пункти українських військових в районі Широкина, а також неподалік Гнутова.

Крім того, стрілецьку зброю та гранатомети бойовики використовували проти військових біля Водяного та Новотроїцького.

За даними штабу, на донецькому напрямку бойовики обстріляли зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів позиції українських військових в районі Луганського.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 14 разів порушили режим припинення вогню, а сьогодні обстріляли з мінометів та озброєння БМП обстріляли Комінтернове. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють, проте звинувачують українських військових в зосередженні військової техніки біля лінії розмежування на Донбасі.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG