Доступність посилання

ТОП новини

Сербський прем’єр Вучич зазнав поразки під час повторних виборів до парламенту на кількох дільницях 


Александр Вучич
Александр Вучич

Під час повторного голосування до парламенту 4 травня на кількох виборчих дільницях у Сербії прем'єр-міністру Александру Вучичу не вдалося заручитися підтримкою виборців.

За попередніми результатами, до 250-місного парламенту проходить 13 членів крайньої правої групи DSS-Dveri, яка подолала 5-відсотковий бар’єр.

Для прем’єра Вучича це є свідченням того, що його Прогресивна партія матиме у парламенті 131 голос, що на 27 менше, ніж до виборів. Якби DSS-Dveri не пройшла, то 7 її місць відійшли б до консерваторів Вучича.

Виборча комісія Сербії призначила повторні вибори на 15 виборчих дільницях з близько 20 тисячами виборців 4 травня через порушення, які відбулися на парламентських виборах 24 квітня. Тоді DSS-Dveri не вистачило мінімальної кількості голосів, щоб перетнути 5-відсотковий бар’єр для проходу в парламент.

У той час як Вучич і його партія здобули перемогу, набравши 48,2% голосів, цей результат все ж став несподіваним, оскільки соціологи пророкували їм щонайменше дві третини голосів в парламенті.

XS
SM
MD
LG