Доступність посилання

ТОП новини

США і союзники домовились докласти більше зусиль і ресурсів проти ісламістів – Картер


Міністр оборони США Ештон Картер
Міністр оборони США Ештон Картер

Міністр оборони США Ештон Картер повідомив, що Вашингтон і його союзники домовилися докласти більше ресурсів і зусиль в кампанії проти угруповання «Ісламська держава».

«Ми домовилися, що всі наші друзі і союзники по коаліції проти «Ісламської держави» можуть і повинні зробити більше; а також, як протистояти «Ісламській державі» в Іраку та Сирії та її метастазам в іншому місці», – сказав Картер 4 травня після зустрічі в німецькому Штутгарті з міністрами оборони 11 країн (Австралії, Нової Зеландії, Канади, Данії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Іспанії, Великобританії, Норвегії).

Про те, наскільки може бути збільшено фінансування, війська і техніку не повідомляється.

«Те, що ми робимо, важливо для цивілізації», – сказав Картер і додав, що ціна втрачених життів набагато вища, ніж кошти на посилення кампанії Заходу проти угруповань бойовиків.

Ештон Картер неодноразово закликав союзників США збільшити свій внесок у боротьбу з тероризмом в світі.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава», яке в багатьох країнах визнане терористичним, від 2014 року захопило й контролює значні території в Іраку й Сирії, які називає своїм «халіфатом». Крім того, угруповання намагається поширити діяльність і на інші держави, зокрема на Лівію, де контролює невелику територію на північному узбережжі, чи Афганістан. Проти нього веде боротьбу, крім збройних сил тих держав, також міжнародна коаліція з понад 60 країн під проводом США, здійснюючи проти ісламістів повітряні удари, в першу чергу в Іраку й Сирії.

XS
SM
MD
LG