Доступність посилання

ТОП новини

До Грузії доставили американські танки для участі в спільних військових навчаннях


Вперше понад десять основних бойових танків американської армії M1A2 «Абрамс» доставлені в Грузію морем з болгарського порту Варна для участі в тристоронніх американсько-грузинсько-британських військових навчаннях Noble Partner 2016, які почнуться 11 травня.

У ніч на четвер, танки Abrams, а також БМП Bredley повантажили на залізничні платформи для доставки на військовий полігон «Вазіані» (передмістя Тбілісі), на колишню військову базу російської армії, де відбудуться військові навчання за участю 650 американських, 150 британських і 500 грузинських військовослужбовців.

За повідомленням міністерства оборони Грузії, мета навчань, які триватимуть до 26 травня, – підготовка роти грузинських солдатів і офіцерів для участі в операціях «сил швидкого реагування НАТО».

Раніше командувач американськими сухопутними військами в Європі генерал Бен Ходжес заявив, що головна мета навчань «Noble Partner 2016» – «перевірити, наскільки швидко американська армія зможе прийти на допомогу Грузії в разі потреби».

XS
SM
MD
LG