Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти на Донбасі раз обстріляли українські позиції – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що упродовж сьогоднішньої доби підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі раз обстріляли позиції українських військових.

«Впродовж сьогоднішнього дня ситуація в зоні проведення АТО дещо стабілізувалась. З початку доби противник лише один раз прицільно обстрілював позиції українських захисників. З передмістя тимчасово окупованого Донецька по опорних пунктах сил АТО в районі Мар’їнки вів вогонь ворожий снайпер. На інших ділянках лінії розмежування впродовж дня обстрілів наших позицій не було», – повідомили ввечері 5 травня у штабі АТО у Facebook.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що за минулу добу українські військові 60 разів обстрілювали підконтрольну їм територію. В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють, проте звинувачують українських військових в зосередженні військової техніки біля лінії розмежування на Донбасі.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року. Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG