Доступність посилання

ТОП новини

Росія: користувача «ВКонтакте» хочуть засудити до 3,5 років за Крим


У російській Твері за репости користувача «ВКонтакте» про Крим прокурор просить для нього 3,5 роки колонії.

5 травня у Заволзькому районному суді міста пройшли дебати сторін у кримінальній справі щодо користувача соціальної мережі «ВКонтакте» Андрія Бубеєва. Його звинувачують у публічних закликах до вчинення екстремізму і діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності Росії.

Приводом для кримінального переслідування інженера-механіка Бубеєва став репост матеріалу «Крим – це Україна» публіциста Бориса Стомахіна та одна картинка на цю ж тему на власній сторінці «ВКонтакте».

Під час дебатів державний обвинувач попросив засудити Бубеєва до 3,5 років позбавлення волі, повідомила із залу суду адвокат Світлана Сидоркіна, що представляє інтереси Бубеєва. Її підзахисний стверджує, що його переслідують за переконання. Провину він не визнає.

У серпні 2015 року Андрій Бубеєв вже був засуджений за репости аналогічних матеріалів і картинок і засуджений за розпалювання ненависті чи ворожнечі до 10 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії-поселенні.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG