Доступність посилання

ТОП новини

«Аль-Каїда» підтримує талібів у боротьбі з урядом Афганістану – речник НАТО


Угруповання «Аль-Каїда» тісно співпрацює з талібами в Афганістані і може підтримати боротьбу войовничого угруповання проти урядових сил, заявив представник НАТО 5 травня.

«Ми не вважаємо, що самостійно вони являють реальну серйозну загрозу для уряду Афганістану, але оскільки ми вважаємо, що «Аль-Каїда» розпочинає тісно співпрацювати з талібами, вони можуть стати певним каталізатором для них. Вони можуть забезпечити їх обладнанням, навичками тощо», –сказав бригадний генерал Чарльз Клівленд.

Торік восени очільник «Аль-Каїди» Айман аз-Завахірі оголосив про підтримку нового лідера талібів Ахтара Мансура. «Відтоді ми помітили, що вони стали взаємодіяти більше», – відзначив Клівленд.

За його підрахунками, в Афганістані перебувають від 100 до 300 членів «Аль-Каїди».

«Попри те, що їхня кількість суттєво зменшилася, вони мають здатність відновлювати сили дуже швидко, і тому вони все ще можуть становити загрозу», – додав він.

Клівленд заявив, що активізації «Талібану» цьогоріч може посприяти великий урожай маку, який є сировиною для виготовлення наркотиків і основним джерелом фінансування організації.

XS
SM
MD
LG