Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: затриманих в кримській мечеті мусульман відпустили з вимогою з’явитися в поліцію 


Мусульман, яких 6 травня озброєні особи затримали після намазу в мечеті під Сімферополем і забрали автобус, відпустили з вимогою з’явитися невдовзі у відділок поліції. Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

«Всіх були змушені випустити з автобусів. Однак мусульманам дали вказівку з'явитися самостійно в відділення поліції», – повідомив Курбедінов у соцмережі Facebook.

Раніше сьогодні він заявляв, що озброєні люди прибули в мечеть села Молодіжне Сімферопольського району і намагалися відвезти після намазу близько сотні мусульман. Підтвердження інформації з інших джерел немає. Офіційні коментарі російських силових відомств Криму також відсутні.

Після анексії Криму Росією на півострові почастішали обшуки в будинках кримських татар, мечетях, відзначають представники Меджлісу і правозахисники.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG