Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: унаслідок вибуху на шахті на Луганщині раніше цього тижня загинуло 9 осіб


Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ цього тижня побувала у Малоіванівці, що на не підконтрольній Україні частині Луганської області, і підтверджує загибель унаслідок вибуху на шахті біля цього населеного пункту 9 людей. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 5 травня, оприлюдненому у суботу.

«У Малоіванівці п'ятеро шахтарів (віком від 20 до 40 років) розповіли СММ, що на місці інциденту з-під завалів витягнули дев'ять тіл і семеро осіб досі знаходяться під завалами на глибині близько 200 метрів», – ідеться у повідомленні.

За даними спостерігачів, вибух на шахті підтвердили й у відділенні міліції у сусідньому селищі Комісарівка. СММ ОБСЄ відвідала і саму шахту, де стався вибух. «Але присутні на місці робітники відмовилися надати коментарі щодо цього інциденту», – зазначили у місії.

Вибух на шахті біля Малоіванівки цього тижня підтвердили у самому угрупованні «ЛНР», яке наразі контролює цю частину Луганської області. За даними сепаратистського «міністерства з надзвичайних ситуацій ЛНР», на глибині понад 200 метрів стався спалах метанової газоповітряної суміші.

XS
SM
MD
LG