Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вшанував захисників України разом із ветераном Другої світової та його онуком-учасником АТО


Президент України Петро Порошенко 7 травня в Полтаві вшанував пам’ять полеглих захисників України разом із двома представниками родини Кирпот, повідомляє прес-служба голови держави. Борис Кирпота є ветераном Другої світової війни, а його онук Валерій брав участь у воєнній операції на Донбасі, яка в Україні офіційно іменується антитерористичною операцією.

«Спеціально приїхав привітати вас з Днем пам’яті та примирення і Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та подякувати за онука. Таким онуком треба пишатися», – підкреслив Порошенко, спілкуючись із ветераном.

Президент відзначив і сміливість Валерія Кирпоти, який «поставив інтереси України вище власних інтересів». «Це, напевно, ваше та батьківське виховання. За це вам дуже дякую», – наголосив голова держави.

Порошенко разом із Борисом та Валерієм Кирпотами поклав квіти до Меморіального комплексу солдатської слави.

Борис Кирпота народився 4 березня 1921 року в с. Братешки Полтавської області. З 1940 року служив на кордоні в місті Волковськ у Білорусі. У травні 1941-го був переведений у місто Білосток, де зустрів війну. Влітку того ж року потрапив у полон і був відправлений до Німеччини. З полону тікав із товаришем, але їх упіймали та відправили до концтабору. У 1945 – 1946 роках був визволений з полону, служив у радянській армії в Німеччині. Брав участь у бойових діях у період Другої світової війни у складі Української 7-ї танкової дивізії.

Його онук, капітан Збройних сил України Валерій Кирпота закінчив Полтавське вище зенітне ракетне командне училище імені Ватутіна. З 2000 до 2013 року служив у Головному управлінні МВС у Полтавській області. Звільнився у 2013 році у званні підполковника міліції. Учасник АТО з 29 серпня 2014 до 23 вересня 2015 року. З січня 2015 і до завершення служби в АТО служив у місті Щастя Луганської області. Нині заявляє про бажання продовжити службу за контрактом.

XS
SM
MD
LG