Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» вимагає покарати винних у накритті «портретом Путіна» Вічного вогню в Києві


Логотип партії «Опозиційний блок»
Логотип партії «Опозиційний блок»

Партія «Опозиційний блок» 7 травня виступила із заявою з вимогою розслідування і покарання винних у діях, які в цій політичній силі називають «фактом вандалізму з Вічним вогнем біля Могили Невідомого солдата у столичному Парку Слави».

«Опозиційний блок» вважає акт вандалізму, яким стало спалення символів сусідньої держави на Вічному вогні, провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації в країні напередодні 9 травня», – ідеться в заяві.

У партії мають на увазі поширений у мережі Youtube відеоролик маловідомого дотепер користувача trueheephop під назвою «Гієна Огнєнная». На кадрах видно, як невідомі люди накривають вогонь біля пам’ятника великим портретом особи, схожої на президента Росії Володимира Путіна та написом «Гієна вогненна». Замість рота на цьому полотні є виріз, із якого нібито виривається полум’я. Жодних офіційних символів сусідньої держави на поширених у мережі кадрах немає.

У коментарі до відео автор називає це інсталяцією, присвяченою «розвінчанню Культа Побєдобєсія і Перемоги Колими над Бухенвальдом». Також у підписі йдеться, що це «символізує пропаганду окупанта на кістках десятків мільйонів своїх жертв», оскільки Путін, «неначе пекельний змій, вивергає інфернальне полум’я з пащі на своїх ватних адептів».

Активісти у Києві накрили Вічний вогонь біля Могили Невідомому солдату плакатом із зображенням президента Росії Володимира Путіна та написом «Гієна вогненна». Київ, 7 травня 2016 року
Активісти у Києві накрили Вічний вогонь біля Могили Невідомому солдату плакатом із зображенням президента Росії Володимира Путіна та написом «Гієна вогненна». Київ, 7 травня 2016 року

На цю ж тему:

07.05.2016
Друга світова. Нині у ролі окупанта виступає не Гітлер, а Путін

«Ті, хто на повний голос кричать із усіх репродукторів «діди воювали», продовжують справу нацистів» далі

05.05.2016
Історики розвінчують міфи СРСР про Другу світову і звертають увагу на роль українок

«Історичні міфи є такою самою зброєю, як кулі у війні звичайній» – історик Сергій Громенко далі
XS
SM
MD
LG