Доступність посилання

ТОП новини

В окупованій Євпаторії російські силовики допитали 25 кримських татар – Пашаєв


В окупованій Євпаторії 7 травня російські силовики затримали 25 кримських татар і відвезли їх на допит в поліцію. Про це повідомляє журналіст Осман Пашаєв.

«Усіх відвезли на допит у міське відділення поліції і взяли відбитки пальців. Затримували на центральному ринку і в районі ресторану «Восточка». Всі затримані – кримські татари», – пише на своїй сторінці в Facebook Осман Пашаєв.

За інформацією журналіста, затримання силовики пояснили операцією із затримання осіб, які вчинили вбивство в Краснодарі.

«Затриманим сказали, що йде відпрацювання. На запитання, «чи росіяни не можуть бути підозрюваними», один із співробітників відповів, що можуть. На запитання «чому звезли в поліцію більше 20 людей, і всі – кримські татари», була відповідь «ми дрібні люди, був наказ згори», – стверджує журналіст.

Офіційні коментарі з цього приводу з боку російських силових органів у Криму відсутні.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG