Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона передасть сепаратистам тіло загиблого бойовика – штаб


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Українська сторона заявляє, що передасть сепаратистам тіло вбитого під час нападу на опорний пункт Збройних сил України бойовика.

«Днями до одного з опорних пунктів сил АТО на маріупольському напрямку наблизилася група бойовиків, які відкрили вогонь по українських захисниках. Обстріл становив пряму загрозу життю та здоров’ю наших воїнів, тому наші бійці застосували зброю. Внаслідок цих дій ворожий обстріл припинився. Один із нападників був убитий, а його поплічники, кинувши тіло загиблого, відступили», – повідомили 8 травня у штабі АТО.

За їхньою інформацією, наразі представники групи цивільно-військового співробітництва та українського командування організовують передачу тіла сепаратиста на непідконтрольну Україні територію.

7 травня в угрупованні «ДНР» звинуватили українських військових в обстрілі блокпоста на виїзді з Ясинуватої, а також території Донецького аеропорту та села Мінерального під Ясинуватою. Речник донецьких сепаратистів Едуард Басурін заявив, що за минулу добу Збройні сили України здійснили 25 обстрілів, внаслідок чого був убитий один бойовик.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG