Доступність посилання

ТОП новини

Поклонська пояснила затримання кримських татар профілактичними заходами у Криму до Дня перемоги


Підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська
Підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська

Підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що недавні затримання кримських татар на півострові пов'язані з «профілактичними рейдами», які проводять для посилення заходів безпеки напередодні Дня перемоги. Про це вона сказала в коментарі російській агенції ТАСС.

«Скрізь будуть рейди, всюди будемо перевіряти міграційне законодавство, в посиленому режимі буде проводитися робота в місцях масового скупчення громадян», – сказала Поклонська.

За її словами, під час одного з профілактичних рейдів на ринку міста Євпаторії в суботу виявили 8 громадян Узбекистану, які порушили міграційне законодавство.

Поклонська заявила, що порушень прав у сфері міжрелігійних відносин співробітниками підконтрольної Росії кримської прокуратури немає. Повідомлення в медіа про масові затримання в мечетях вона назвала спекуляціями.

«У мечеті, церкви та інші релігійні установи правоохоронні органи не заходять. Все це брехня і спекуляції», – заявила Поклонська.

7 травня журналіст Осман Пашаєв заявив, що в Євпаторії на центральному ринку російські силовики затримали 25 кримських татар. За його словами, силовики пояснили свої дії проведенням операціїіз затримання злочинців, які вбили людей в Краснодарі.

Адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що 6 травня після п'ятничного намазу в мечеті села Молодіжне близько 50 озброєних людей затримали сотню мусульман і намагались відвезти в невідомому напрямку. Пізніше він повідомив, що людей випустили з автобусів, але зажадали з’явитися до відділку поліції.

За даними Меджлісу та правозахисників, після анексії Криму Росією на півострові почастішали обшуки в будинках кримських татар, мечетях.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG