Доступність посилання

ТОП новини

У партії «Единая Россия» назвали відкриття пам’ятника Мазепі у Полтаві зрадою Порошенком свого народу


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У провладній російській партії «Единая Россия» назвали відкриття в суботу пам’ятника гетьману Іванові Мазепі у Полтаві зрадою президентом України Петром Порошенком свого народу. Про це сказала координатор патріотичної платформи «Единая Россия», голова комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Ірина Ярова, передає сайт партії.

«Відкриття у Полтаві пам'ятника гетьману Івану Мазепі виглядає як приватна зрада президентом Петром Порошенком українського народу… Єдине, що працює в Україні досконало завдяки політиці Порошенка – це крематорій для знищення гідності та історичної правди», – сказала Ярова.

Вона додала, що і як відкриття пам’ятника Мазепі, так і «черговова брехня на адресу Росії» є ознаками зради Порошенком України.

7 травня у Полтаві президент України Петро Порошенко відкрив пам’ятник гетьману Іванові Мазепі. Під час відкриття Порошенко заявив, що замість російської анафеми державному діячеві ХVII-XVIII століть належить справжня українська слава. За його словами, впродовж століть «чужі голоси вбивали брехливі уявлення про нашу історію» і незалежна Україна їх нарешті позбувається. Президент також заявив, що «коли Петро I прорубував для Росії вікно в Європу, Україна часів Мазепи ходила до Європи через двері».

XS
SM
MD
LG