Доступність посилання

ТОП новини

В СБУ повідомили про запобігання теракту в Маріуполі


©Shutterstock
©Shutterstock

В Службі безпеки України у неділю повідомили про виявлення у Маріуполі схованки з боєприпасами, що могли бути призначені для теракту у місті під час заходів до Дня перемоги. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

За даними СБУ, на замороженому будівельному майданчику правоохоронці виявили 80 кілограмів пороху, 600 грамів тротилу, а також гранати, гранатомети і майже дві з половиною тисячі набоїв різних калібрів.

«За оперативною інформацію, схрон призначався диверсантам для здійснення терористичних актів у День пам'яті та примирення й 71-ї річниці Перемоги над нацизмом та «святкування» річниці захоплення бойовиками будівлі Маріупольського міськвідділу поліції», – йдеться в повідомленні СБУ.

За фактом відкрили кримінальне провадження, тривають оперативно-слідчі дії.

Цього тижня представник управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявляв, що військові не виключають ймовірності здійснення диверсійно-розвідувальними групами на Донбасі провокацій 9 травня. В українській розвідці також заявили, що проросійські сепаратисти зокрема готуються активізувати диверсійну діяльність на маріупольському напрямку.

XS
SM
MD
LG