Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі та Керчі поклали квіти до стел українських міст-героїв


Севастопольці поклали квіти українським містам-героям
Севастопольці поклали квіти українським містам-героям

Жителі Севастополя і Керчі в День пам'яті та примирення поклали квіти до стел українських міст-героїв Одеси і Києва. Як передає «Крим.Реалії», про це кримчани пишуть у соціальних мережах.

У Севастополі жителі міста поклали квіти на Алеї міст-героїв. Біля стели Києва вони розмістили букет жовто-блакитних кольорів.

У Керчі 8 травня невідомі принесли квіти до пам'ятних знаків українських міст-героїв на горі Мітрідат. Фото пам'ятного знака Києву з букетами бузку керчани публікують у соціальних мережах.

Місто-герой – найвищий ступінь відзнаки, яка була присвоєна президією Верховної Ради СРСР дванадцятьом містам країни, що прославилися своєю героїчною обороною під час Другої світової війни. З нинішніх міст України цей статус був присвоєний Києву, Одесі, Керчі та Севастополю.

8 травня Україна разом із багатьма країнами Європи відзначає як День пам’яті та примирення. 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG