Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 9 обстрілів – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє, що впродовж доби 8 травня підтримувані Росією сепаратисти здійснили дев’ять обстрілів позицій українських військових. Це на три обстріли менше, ніж 7 травня.

За даними штабу, найскладнішою ситуація залишається у передмісті Донецька. З околиць цього міста бойовики у вечірні години «інтенсивно обстрілювали позиції українських підрозділів південніше Авдіївки з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї». «З ручних протитанкових гранатометів також були обстріляні опорні пункти неподалік Мар’їнки», – додають у штабі.

Також українські військові фіксували обстріли своїх позицій на горлівсько-світлодарській дузі та на Маріупольському напрямку.

В угрупованні «ДНР» звинувачують Збройні сили України в обстрілі передмість Донецька у денні години 8 травня.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG