Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Дніпропетровська перед урочистостями 9 травня виявила гранату і затримала чоловіка з пістолетом


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області повідомляє про два інциденти в місці проведення урочистостей з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Вранці 9 травня під час огляду території на проспекті Яворницького, на якій цього дня відбуваються масові заходи, була виявлена граната РГД-5, яка лежала у пакеті.

«На місці працює слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Вибуховий предмет направлений на експертизу. Проводяться першочергові слідчі дії», – відзначають у поліції.

Також під час обстеження території, на якій 9 травня відбуваються урочистості, правоохоронці помітили підозрілого перехожого.

«Поліцейські зупинили його та провели поверхневий огляд його речей. Виявилося, що в сумці чоловік переносив газовий пістолет, перероблений на травматичний. Поряд також лежали патрони травматичної дії. Чоловіка, який переносив зброю, правоохоронці доставили до Жовтневого відділення поліції», – повідомили в поліції й додали, що затриманого опитують та з’ясовують мету прогулянки зі зброєю.

В Україні 9 травня відзначається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Цю пам’ятну дату Верховна Рада України встановила 9 квітня 2015 року на реалізацію політики декомунізації.

XS
SM
MD
LG