Доступність посилання

ТОП новини

В Ірані заперечили нове випробування ракети з далекосяжністю 2000 кілометрів


Одна з балістичних ракет Ірану на стартовій позиції, архівне фото
Одна з балістичних ракет Ірану на стартовій позиції, архівне фото

Міністр оборони Ірану заперечив повідомлення засобів інформації країни, що Тегеран недавно здійснив нове випробування балістичної ракети з далекосяжністю 2 тисячі кілометрів.

«Ми не випробовували ракети з далекосяжністю, про яку заявили у ЗМІ», – заявив міністр Хосейн Дегган, якого цитує державне агентство IRNA.

Раніше в понеділок напівофіційне агентство «Таснім», наближене до військових кіл, і державна телерадіокомпанія IRINN навели слова заступника начальника генерального штабу збройних сил генерала Алі Абдоллагі про те, що два тижні тому Іран успішно випробував балістичну ракету з далекосяжністю 2 тисячі кілометрів. За цими словами, ракета відхилилася від цілі лише на вісім метрів.

Днями парламент Ірану ухвалив новий закон, що має на меті збільшити здатності країни створювати балістичні ракети.

На початку березня Іран уже здійснив випробування відразу кількох типів ракет малої, середньої й великої далекосяжності, від 300 до 2 тисяч кілометрів, одночасно в різних частинах країни. Ці випробування викликали різку критику Заходу через імовірність, що вони могли порушити резолюції Ради безпеки ООН, що забороняють Іранові випробовувати балістичні ракети, здатні нести ядерні боєголовки. Тегеран заперечив такі звинувачення.

Попередні ракетні випробування Ірану наприкінці 2015 року призвели до того, що США в січні 2016-го наклали на Іран нові санкції через його ракетну програму наступного дня по тому, як Вашингтон скасував санкції проти Тегерана через ядерну програму.

XS
SM
MD
LG