Доступність посилання

ТОП новини

У СММ ОБСЄ фіксують збільшення кількості обстрілів на Донбасі


У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють про збільшення кількості обстрілів на Донбасі.

«У СММ зафіксували різке збільшення кількості обстрілів, здійснених з мінометів, особливо у боях між Авдіївкою та Ясинуватою (Донецької області – ред.) та у північно-східних околицях Донецька», – мовиться у звіті СММ ОБСЄ за 8 травня, опублікованому сьогодні.

За повідомленням спостерігачів, найбільше обстрілів здійснюється ввечері і вночі.

9 травня українська сторона повідомила про 5 випадків порушення режиму тиші підтримуваними Росією сепаратистами на Донбасі. Всі вони, зазначають у штабі української воєнної операції, стосуються Донецької області – Авдіївки, Луганського та Широкина.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові упродовж понеділка обстріляли з важких мінометів їхні позиції на блокпосту в Ясинуватій та у селі Саханка.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР» про обстріли у понеділок не повідомляли.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» визнані в Україні терористичними.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG