Доступність посилання

ТОП новини

Путін не привітав Порошенка і Марґвелашвілі через відсутність діалогу – Пєсков


Дмитро Песков
Дмитро Песков

У Кремлі заявляють, що президент Росії Володимир Путін не привітав президентів України Петра Порошенка та Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі з Днем перемоги через відсутність політичного діалогу між Москвою та цими країнами.

«Діалог відсутній на належному рівні, а у випадку з Грузією взагалі відсутній будь-який діалог», – заявив 10 травня речник російського президента Дмитро Пєсков.

8 травня президент Росії Володимир Путін адресував президентам кількох країн вітання напередодні 71-ї річниці перемоги у Другій світовій війні. Путін надіслав окремі привітання президентам дев’яти країн, а також лідерам сепаратистських регіонів Грузії, Абхазії та Південної Осетії, тоді як вітання для України та Грузії передав громадянам цих країн.

У ніч з 7 на 8 серпня 2008 року російські військові увійшли до Грузії після спроби Тбілісі відновити контроль над самопроголошеними республіками Південна Осетія й Абхазія. У результаті 5-денної війни Росія визнала «незалежність» двох грузинських регіонів – Абхазії і Південної Осетії, ввела додаткові війська й озброєння на свої військові бази на цих територіях і відмовилася виводити їх, усупереч своїм міжнародним зобов’язанням.

У квітні 2014 року Росія анексувала український Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG