Доступність посилання

ТОП новини

Син бін Ладена закликає бойовиків об’єднатися у Сирії


Хамза бін Ладен (архівне фото)
Хамза бін Ладен (архівне фото)

Наймолодший син засновника угруповання «Аль-Каїда» Усами бін Ладена у новому аудіозверненні закликає бойовиків їхати до Сирії і об’єднуватися у боротьбі для звільнення Палестини.

«Немає більше виправдань для тих, хто наполягає на розділенні і суперечках у час, коли весь світ воює проти мусульман», – мовиться у зверненні 23-річного Хамзи бін Ладена, опублікованому 9 травня.

Повідомляється, що очільник угруповання «Аль-Каїда», відповідального за напади у США у 2001 році, готував свого сина Хамзу бін Ладен як зміну собі.

Звернення Хамзи бін Ладена з’явилося після того, як нинішній лідер угруповання «Аль-Каїда» Айман аз-Завахірі закликав бойовиків у Сирії до єдності попри те, що він, як і раніше, не визнає конкурентне угруповання «Ісламська держава».

«Питання єдності є питанням життя чи смерті. Або ви об’єднаєтеся, щоб жити як мусульмани з гідністю, або ви, будучи розділеними, поз’їдаєте один одного», – мовиться у зверненні аз-Завахірі, опублікованому 7 травня.

У Сирії угруповання «Джабгат-ан-Нусра», яке є відгалуженням «Аль-Каїди», воює проти угруповання «Ісламська держава», яке захопило значні території у цій країні та сусідньому Іраку.

XS
SM
MD
LG