Доступність посилання

ТОП новини

У Північній Кореї пройшов парад з нагоди завершення з’їзду владної партії


Кім Чен Ин
Кім Чен Ин

У Північній Кореї десятки тисяч людей вийшли на акцію з нагоди завершення з’їзду владної Трудової партії, першого упродовж десятиліть.

10 травня люди вийшли на вулиці з патріотичними гаслами, прапорами і помпонами.

На параді головував лідер країни Кім Чен Ин.

Участь у парадах у Північній Кореї є обов’язковою.

9 травня у Північній Кореї з’їзд владної партії на завершення роботи обрав керівника країни Кім Чен Ина на новостворену посаду голови Трудової партії Кореї. Досі Кім-молодший очолював її з титулом першого секретаря.

Оголошення нової посади стало єдиним моментом чотириденного з’їзду, на який до зали впустили близько 30 іноземних журналістів із понад сотні, що були офіційно акредитовані на заході, але не допущені на сам з’їзд.

З’їзд Трудової партії у Північній Кореї, сьомий за ліком, був скликаний уперше за останні 36 років. Він також підтвердив ядерний курс країни. Як заявив на ньому Кім Чен Ин, Пхеньян обіцяє, що може застосувати ядерну зброю тільки у разі захисту свого суверенітету від іншої країни з ядерною зброєю.

Кім Чен Ин, який фактично очолив країну наприкінці 2011 року після смерті його батька Кім Чен Іра, має цілу низку керівних посад, серед яких – головування в Державному комітеті оборони, який керує Корейською народною армією – збройними силами країни, й посада головнокомандувача КНА, а також головування у владній Трудовій партії Кореї. Його також називають найвищим керівником Корейської Народно-Демократичної Республіки, хоча це не є формальною посадою.

XS
SM
MD
LG