Доступність посилання

ТОП новини

У Бангладеш стратили чільного провідника ісламістів


Моті-ур-Рахман Нізамі, архівне фото
Моті-ур-Рахман Нізамі, архівне фото

У Бангладеш стратили голову найбільшої ісламістської політичної партії у країні за звинуваченнями у злочинах, скоєних під час війни 1971 року за незалежність країни від Пакистану.

За повідомленням, 72-річного Моті-ур-Рахмана Нізамі повісили в центральній в’язниці столиці Дакки на світанку за місцевим часом у середу, що вже настала там.

Сотні людей вийшли на вулиці Дакки, щоб відсвяткувати страту. Натомість прихильники Нізамі протестували проти страти попід в’язницею.

Напередодні страти й після того, як минулого тижня Нізамі програв останню апеляцію на вирок, по всій країні посилили заходи безпеки.

Моті-ур-Рахмана Нізамі, лідера партії «Джамаат-е-ісламі», визнали винним у вбивствах, зґвалтуваннях і організації вбивств представників інтелігенції в часи війни 1971 року у складі пропакистанського угруповання, що виступало проти незалежності Бангладеш.

2013 року в Бангладеш винесли вироки цілій групі керівників цієї партії та її союзниці – Національної партії, що викликало хвилю насильства у країні. Через неї загинули близько 500 людей, тисячі ісламістів були арештовані.

XS
SM
MD
LG