Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий загинув, 3 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, троє поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, це сталося внаслідок підриву на вибухових пристроях.

Крім того, за даними Лисенка, у Щасті двоє цивільних зазнали поранень внаслідок вибуху боєприпасів до гранатомета.

«Маріупольський напрямок. Протягом доби противник 6 разів обстріляв наші позиції, застосувавши БМП і снайперів. Провокації відбулися майже по всьому фронту – у Мар’їнці, біля Докучаєвська та Старогнатівки», – сказав він.

Лисенко зазначив, що вчора на луганському напрямку був один обстріл з боку сепаратистів, а на донецькому напрямку бойовики чотири рази порушили режим тиші у Луганському та Авдіївці.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові сьогодні вранці обстріляли з мінометів позиції сепаратистів в районі Ясинуватського блокпоста. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» наразі про обстріли не повідомляють, проте заявляють, що українські військові розміщують артилерію біля лінії зіткнення на Донбасі.

За підсумками останнього засідання Контактної групи спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що Контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і Травневих свят. Режим повного припинення вогню повинен був настати з 30 квітня 2016 року.

XS
SM
MD
LG