Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські волонтери почали збір вишиванок для дітей Донбасу


Ілюстраційне фото (©Shutterstock)
Ілюстраційне фото (©Shutterstock)

У Дніпропетровську волонтери почали збір вишиванок для дітей прифронтової зони на Донбасі, до оголошеної ними акції вже приєднались жителі Києва, Івано-Франківська, Сум та інших міст, повідомила одна з ініціаторів акції Олена Лучко.

За її словами, волонтери закликають усіх небайдужих українців допомогти у збиранні вишитих сорочок, рушників, національної символіки – все це відвезуть до прифронтових населених пунктів Донбасу, аби й там цьогоріч могли відбутись паради вишиванок, які наприкінці травня традиційно проводять у різних регіонах України.

Як зазначила Лучко, зібрані національні атрибути відвезуть до Красногорівки, Мар’їнки, Добропілля, Степового, Волновахи, для жителів цих населених пунктів волонтери готують конкурси, День вишиванки, «рушникову» ходу та інші патріотичні заходи.

«Ми взяли кілька міст, де можемо провести таке свято. Також був оголошений конкурс творчих довільних робіт серед дітей та молоді «Моя країна – Україна». Це можуть бути твори, фото членів сім’ї у вишиванках, вишивка. 17–18 травня ми підіб’ємо підсумки цього конкурсу, кожен переможець отримає вишиванку. Для цього ми й оголосили збір. Хочемо зібрати вишиванки, привезти дітям, зробити флешмоб. Хочеться, щоб кожна дитина зрозуміла, що це таке. Хочеться, щоб це було справжнє свято, від душі», – зауважила Олена Лучко.

Окрім того, повідомила волонтер, у містах Донбасу – Красногорівці, Мар’їнці, Голіцинівці, Степовому, Орлівці, Нетайловому, Волновасі, Краматорську, Добропіллі – організують флешмоб «Голуби миру»: діти складатимуть мапу України з паперових голубів із побажаннями.

Майже два роки волонтери з Дніпропетровська опікуються дітьми у прифронтовому містечку Красногорівка. Вони відвозять їм гуманітарну допомогу, організовують дозвілля й канікули на мирній території.

XS
SM
MD
LG