Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС повідомили про візит до Києва єврокомісара з питань міграції і внутрішніх справ


Дімітріс Аврамопулос, архівне фото
Дімітріс Аврамопулос, архівне фото

У Європейському союзі повідомили, що в четвер, 12 травня Київ відвідає єврокомісар із питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос.

Під час візиту він зустрінеться президентом України Петром Порошенком, віце-прем’єр-міністром із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе, міністром юстиції України Павлом Петренком, міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, керівниками новостворених антикорупційних органів (НАБУ, НАЗК, САП), спікером парламенту Андрієм Парубієм, а також і з представниками громадянського суспільства, повідомило у фейсбуці представництво ЄС в Україні.

Інші подробиці візиту не повідомлені.

Апарат єврокомісара Аврамопулоса, зокрема, є «профільним» у такому питанні, як візова лібералізація й очікуване надання Україні безвізового режиму для її громадян для короткотермінових подорожей у країни «шенгену» без права працевлаштування за наявності біометричного паспорта.

Через тиждень, 18 травня, це питання обговорять і, як сподіваються, затвердять на засіданні комітету постійних представників країн Євросоюзу, а 20 травня – і на засіданні Ради міністрів внутрішніх справ і юстиції країн ЄС. Але, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі, для остаточного затвердження з боку виконавчої влади Євросоюзу може знадобитися ще одне засідання Ради ЄС у форматі міністрів внутрішніх справ і юстиції 30 червня. Крім того, рішення ще має затвердити Європейський парламент.

XS
SM
MD
LG