Доступність посилання

ТОП новини

У Росії і Криму частково блокують доступ до сайту проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії»


У Росії та анексованому нею Криму блокують доступ до сайту «Крим. Реалії». Про це 11 травня повідомляють користувачі як російських регіонів, так і Кримського півострова.

Водночас у деяких інтернет-провайдерів доступ до сайту можливий.

На сайті Роскомнагляду відзначається, що рішенням Генеральної прокуратури Росії від 25 вересня 2015 року обмежується доступ до сайту «Крим. Реалії», а рішенням від 30 вересня того ж року обмежується доступ до сторінки сайту.

Підставою для таких рішень, як випливає з інформації Роскомнагляду, є ст. 15.3 Федерального закону від 27 липня 2006 року №149-ФЗ «Про інформацію, інформаційні технології та про захист інформації».

Ця законодавча норма регламентує порядок обмеження доступу до сайтів у мережі «Інтернет», що містить інформацію із закликами до масових заворушень, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку.

Водночас жителі окремих районів Москви і Московської області повідомили, що доступ до сайту в них відкритий.

Раніше підконтрольна Росії прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що готує матеріали для повного блокування проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

На сайті російської прокуратури Криму також повідомляється про ініціативу відомства щодо «блокування окремих публікацій» цього сайту.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG