Доступність посилання

ТОП новини

Луценку «неприємно», що через нього внесли зміни до закону про ГПУ


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявляє, що йому неприємно, що через нього внесли поправку до закону про діяльність Генпрокуратури.

«Я ніколи б на це не пішов, якби зміг знайти людину, в яку повірив би президент, парламент і суспільство, що він може зламати нинішню неефективну систему і має більше бажання це зробити, ніж я», – сказав Луценко під час розгляду в парламенті подання про призначення його на посаду генпрокурора.

«Освіта не запорука тому, що прокуратура буде працювати на закон і суспільство», – зазанчив Луценко і додав, що свою «юридичну» освіту він отримав «на лаві підозрюваного».

Раніше сьогодні президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання про призначення на посаду генерального прокурора України Луценка, який не має юридичної освіти і досвіду роботи в органах прокуратури.

Раніше сьогодні Верховна Рада України схвалила законопроект №4645, який був визначений президентом як невідкладний. Документ передбачає, що на посаду генерального прокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу освіту та стаж роботи у сфері права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі понад п’ять років.

Сьогодні ж голова Верховної Ради Андрій Парубій та Порошенко підписали цей закон. Цей документ уже опублікували.

Чинне законодавство передбачає, що на посаду генпрокурора України може бути призначений громадянин України, який має вищу юридичну освіту, має стаж роботи в сфері права понад 10 років.

XS
SM
MD
LG