Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 10 обстрілів позицій українських військових – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що впродовж доби 12 травня підтримувані Росією сепаратисти здійснили 10 обстрілів позицій українських військових. Це на п’ять обстрілів менше, ніж 11 травня.

За даними штабу, на Донецькому напрямку бойовики двічі обстріляли позиції біля Авдіївки.

«При цьому противник застосовував гранатомети різних систем, стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети, міномети калібру 82 міліметри, а також заборонені мінськими домовленостями 120-мілімпетрові міномети», – йдеться в повідомленні.

На Луганщині сепаратисти здійснили обстріли в районі Степного та Новозванівки, а на Маріупольському напрямку – біля Новотроїцького, повідомляють українські військові.

В угрупованні «ДНР» стверджують, що Збройні сили України обстрілювали передмістя Донецька та Горлівки, Ясинуватський блокпост та Докучаєвськ.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG