Доступність посилання

ТОП новини

США 13 травня почнуть зведення об’єкту системи ПРО у Польщі


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

США 13 травня мають розпочати зведення у Польщі об’єкту, оснащеного ракетами-перехоплювачами наземного базування, що є частиною більшого щита протиракетної оборони НАТО в Європі.

Зведення об’єкта, що розташовуватиметься за 250 кілометрів від російського Калінінграда, має бути завершене у 2018 році.

12 травня США відкрили перший такий об’єкт у Румунії, вартістю 800 мільйонів доларів на церемонії на колишній радянській, а потім румунській авіабазі Девеселу на півдні країни.

Росія висловлює занепокоєння, що створення в Європі системи протиповітряної оборони США порушить розстановку сил у регіоні. Речник Кремля Дмитро Пєсков заявляв, що американська система ПРО у Європі «несе загрозу» Росії.

Вашингтон заявляє, що метою системи протиракетної оборони США у Європі є захист від балістичних ракет середньої далекосяжності з Близького Сходу.

Пропозиція США щодо створення нової системи ПРО у Європі з’явилася у 2007 році. Підготовка до втілення її у життя розпочалася після анексії Росії українського Криму.

У відповідь Москва почала посилювати військову присутність у регіоні.

XS
SM
MD
LG