Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі двоє військових поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув і не поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він додав, що двоє військових зазнали поранень внаслідок підриву на вибуховому пристрої, це сталося у Горлівській агломерації.

За даними речника АТО, на луганському напрямку сепаратисти тричі порушили режим тиші – у Кримському та Попаснянському районі.

На донецькому напрямку, зазначив Лисенко, бойовики здійснили два обстріли в Авдіївській промзоні.

«Маріупольський напрямок. Найгарячішою точкою вчора було Новотроїцьке, де в темну пору доби окупанти здійснили низку міномет них обстрілів. Також ворожа провокація відбулася у Широкині. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 3 мінометних», – поінформував речник АТО.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові сьогодні вранці обстріляли з мінометів село Спартак біля Донецька. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» заявляють, що минулої доби українські військові обстріляли їхні позиції біля села Калинівка.

За підсумками останнього засідання Контактної групи спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що Контактна група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і Травневих свят. Режим повного припинення вогню повинен був настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG