Доступність посилання

ТОП новини

Україна має намір спільно з МВФ розробити стратегію пенсійної реформи – уряд


Павло Розенко
Павло Розенко

Україна має намір спільно з фахівцями Міжнародного валютного фонду розробити стратегію пенсійної реформи, яка входить в перелік глобальних економічних перетворень, затверджених Фондом у березні 2015 року.

Як повідомили в прес-службі уряду, про це йшлося на зустрічі віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка з місією МВФ, яка працює зараз у Києві.

«Сторони домовилися найближчим часом спільно розробити генеральну стратегію реформування пенсійної системи і до завершення роботи місії в Україні погодити першочергові кроки з наведення порядку в системі пенсійного забезпечення та подолання дефіциту бюджету Пенсійного фонду, які необхідно здійснити вже до кінця цього року», – повідомляють в уряді.

Розенко під час зустрічі заявив, що зробить все можливе для того, щоб уряд якнайшвидше «виробив спільне бачення пенсійних змін та відстояв необхідність їх впровадження перед парламентом».

«Ми готові до швидких і рішучих кроків, які в короткостроковій перспективі сприятимуть підвищенню якості і рівня життя українців та стануть підґрунтям подальших позитивних змін у майбутньому», – додав віце-прем’єр.

10 травня до Києва прибула місія Міжнародного валютного фонду, що має обговорити і завершити другий перегляд програми реформ, схваленої в березні 2015 року. Це необхідно для надання Україні чергового траншу кредиту за цією програмою.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з головою європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Полом Томсеном запевнив, що український уряд відданий курсові на проведення і прискорення реформ.

XS
SM
MD
LG