Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина: переселенцям з Донбасу почали видавати картки на грошову допомогу від уряду Німеччини


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На Дніпропетровщині переселенці з Донбасу в п’ятницю, 13 травня, почали отримувати картки на грошову допомогу від уряду Німеччини. Про це на прес-конференції повідомив радник голови Дніпропетровської ОДА Віталій Литвин.

За його словами, загалом картки отримають близько тисячі родин. Як зазначив посадовець, вони були відібрані з 1700 сімей «за спеціально розробленою методикою опитування, яка дозволяє визначити найбільш уразливі родини, що найбільше потребують допомоги».

За слова генерального консула Німеччини в Дніпропетровську Вольфганга Мьоссінгера, на пластикові картки вимушені переселенці з Донбасу отримуватимуть грошову допомогу. Ці кошти вони зможуть витратити на придбання продуктів харчування та товарів першої необхідності.

За офіційними даними, на Дніпропетровщині зареєстровані понад 80 тисяч переселенців з Донбасу. За оприлюдненими даними, 70% від загальної кількості переселенців в регіоні – це пенсіонери та родини з дітьми. Окрім того, область прийняла 6 прийомних сімей і 2 дитячих будинки сімейного типу, які отримують грошові виплати, передбачені державою.

Уряд Німеччини в регіоні профінансував будівництво 5 модульних містечок для переселенців.

XS
SM
MD
LG