Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав ПАРЄ до твердої позиції щодо Росії


Петро Порошенко, архівне фото
Петро Порошенко, архівне фото

Президент України Петро Порошенко закликав голову Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта, який перебуває в Києві, й далі дотримуватися твердої та непохитної позиції у ставленні до Росії, повідомила прес-служба голови української держави.

Президент привернув увагу голови ПАРЄ до продовження російської агресії проти України, що обумовлює необхідність подальшого політичного тиску та посилення відповідних санкцій проти Росії, у тому числі в рамках Ради Європи, мовиться в повідомленні.

«Ми не спостерігаємо жодного прогресу з боку Росії в реалізації вимог Парламентської асамблеї Ради Європи, що вочевидь залишається головною передумовою відновлення прав російської делегації в ПАРЄ, припинених у відповідь на серйозні порушення Росією своїх зобов’язань у рамках Ради Європи», – наголосив Порошенко.

Окремо, мовиться в повідомленні, він приділив увагу необхідності повернення на Батьківщину в якомога стисліші терміни незаконно утримуваних і засуджених у Росії громадян України, зокрема Надії Савченко, яка є делегатом ПАРЄ, й закликав ПАРЄ «використовувати всі можливі інструменти, щоб вирішити питання про звільнення українських політичних в’язнів, які перебувають у Росії».

«ПАРЄ і я особисто уважно слідкуємо за ситуацією навколо нашої колеги Надії Савченко, і я дуже сподіваюсь, що дуже скоро буду мати можливість привітати її», – сказав Педро Аграмунт.

Співрозмовники також засудили ухвалене російською окупаційною владою рішення щодо заборони Меджлісу кримськотатарського народу. «Голова держави наголосив, що нова хвиля безпрецедентних репресій окупаційної влади Криму, спрямованих проти кримськотатарського та українського населення півострова, не може залишитися поза увагою Ради Європи», – поінформували на Банковій.

Раніше у п’ятницю голова Верховної Ради України Андрій Парубій на зустрічі з президентом ПАРЄ Педро Аграмунтом у Києві заявив про неприпустимість послаблення санкцій, запроваджених Заходом проти Росії, бо, за його словами, «будь-яке послаблення санкцій лише провокуватиме агресора на нові дії».

Зі свого боку, Аграмунт запевнив керівництво українського парламенту в підтримці, заявивши, що Парламентська асамблея Ради Європи «повністю підтримує незалежність, суверенність і територіальну єдність України, а також процес продовження необхідних реформ».

XS
SM
MD
LG