Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: медпрепарати для антиретровірусної терапії ВІЛ-інфікованих відправлені в усі регіони


Один із препаратів для антиретровірусної терапії, ілюстраційне фото
Один із препаратів для антиретровірусної терапії, ілюстраційне фото

Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що лікарські засоби за напрямом «Загальнодержавна цільова соціальна програма протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу» в частині «Централізована закупівля медикаментів для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей» відправлені зі складу ДП «Укрвакцина» в усі регіони України.

На виконання угоди між МОЗ України та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) щодо централізованої закупівлі лікарських засобів та медичних виробів Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) здійснив закупівлю та здійснює поставку цих препаратів для лікування хворих на ВІЛ/СНІД, мовиться в повідомленні.

У п’ятницю у великих містах України відбулися акції з вимогами до влади збільшити фінансування на боротьбу з ВІЛ/СНІД і забезпечити всіх людей із ВІЛ безкоштовною антиретровірусною терапією. Активісти наголошують, що люди з ВІЛ, які приймають антиретровірусну терапію, безпечні для суспільства і живуть звичайним здоровим життям.

Акції відбулися напередодні Дня пам’яті померлих від СНІДу, який вшановують щороку у третю неділю травня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я.

XS
SM
MD
LG