Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко на Донбасі: першочерговим є повернення окупованих територій


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Президент Петро Порошенко назвав повернення територій тимчасово окупованого Донбасу під український суверенітет першочерговим завданням. Про це він заявив 14 травня у Краматорську на Донеччині під час церемонії складання присяги новими патрульними поліцейськими Краматорська та Слов’янська.

«Повернення державного суверенітету над окупованими територіями Донбасу – ключовийнапрямок. Усі бачать, до чого призвела «русская весна» або «русский мир», і ми робитимемо все можливе, щоб мирним шляхом відновити суверенітет», – наголосив президент.

«Готуємося до відновлення політичних процесів, але вони можуть відбутися лише тоді, коли на лінії зіткнення будуть стояти міжнародні озброєні місії ОБСЄ для гарантування 100% режиму припинення вогню, коли відведена важка техніка буде під охороною міжнародної поліцейської місії і контроль над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону перейде до озброєних поліцейських ОБСЄ та українських прикордонників», – заявив Порошенко.

У Краматорську та Слов’янську на Донеччині 14 травня розпочала роботу патрульна поліція. Присягу прийняли 194 патрульних поліцейських.

XS
SM
MD
LG