Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко ветував закон про підвищення експортного мита на металобрухт


Президент України Петро Порошенко застосував вето до закону, яким на 3 роки збільшується мито на експорт брухту чорних металів з 10 євро до 30 євро за тонну.

Як повідомляє прес-служба президента України, Порошенко повернув цей закон для повторного розгляду Верховною Радою зі своїми пропозиціями.

Президент України зазначає, що цей закон фактично втричі підвищує чинну ставку на відходи та брухт чорних металів, що зараз має становити 10 євро за 1 тонну, згідно із законом «Про вивізне (експортне) мито на відходи та брухт чорних металів» та міжнародними зобов’язаннями України, тому відповідна норма закону порушує міжнародні зобов’язання України як члена Світової організації торгівлі.

Порошенко, серед іншого, запропонував встановити тимчасово, строком на один календарний рік з дня набрання чинності закону, ставки вивізного (експортного) мита – 30 євро за 1 тонну.

21 квітня Верховна Рада ухвалила закон, яким на 3 роки збільшується мито на експорт брухту чорних металів з 10 євро до 30 євро за тонну.
Як зазначалося у пояснювальній записці, закон підвищує експортне мито на металобрухт з метою вирішення проблеми критичного дефіциту сировини на українських металургійних підприємствах.

XS
SM
MD
LG