Доступність посилання

ТОП новини

Український літак Ан-225 «Мрія» прибув до Австралії


Найбільший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія» у неділю приземлився в аеропорту «Перт» в Австралії. Сюди він доправив свій перший для цієї країни комерційний вантаж.

Політ «Мрії» в Австралію викликав у цій країні широкий розголос. Аеропорт у Перті, що на заході Австралії, навіть розмістив на своєму сайті анонс прибуття українського літака й запрошував охочих подивитися на його приземлення.

За даними австралійських видань, окрім спеціально обладнаного на летовищі майданчика для спостереження за українською «Мрією», ще близько 15 тисяч людей споглядали за приземленням літака вздовж паркану за межами аеропорту.

Український літак вилетів 10 травня. Спершу він попрямував до Праги, де завантажив генератор із супроводжуючим обладнанням загальною масою 130 тонн – його українські пілоти й мали доправити у Перт. На шляху до Австралії літак виконав три технічні посадки – в Туркменистані, Індії та Малайзії.

Рейс виконав екіпаж державного підприємства «Антонов». Командир екіпажу – шеф-пілот Дмитро Антонов. У цій мандрівці українські пілоти подолали понад 15580 кілометрів.

Ан-225 «Мрія» створений київським Конструкторським бюро імені Антонова. Свій перший політ літак здійснив у 1988 році. Відтоді «Мрія» залишається найбільшим і найпотужнішим у світі транспортним літаком.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG