Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську розпочався п’ятий сезон безкоштовних недільних екскурсій


Івано-Франківськ напередодні Великодня, архівне фото
Івано-Франківськ напередодні Великодня, архівне фото

Опівдні в Івано-Франківську від Ратуші розпочався ювілейний, п’ятий сезон безкоштовних недільних екскурсій.

На першу мандрівку середмістям, яку провів досвідчений екскурсовод Володимир Устинський, прийшло більш ніж півсотні екскурсантів, серед них чимало переселенців зі сходу України.

Започаткована у рік Євро-2012 та 350-річчя колишнього Станіслава традиція, за словами її організаторів, виконує три функції: туристичну, пізнавальну та соціальну.

Ініціатор таких екскурсій Наталія Гасюк додає ще одну, економічну: адже таким чином намагаються «затримати в Івано-Франківську, який багато хто сприймає як транзитне місто, ворота в Карпати, туристів, щоб вони витрачали тут кошти, сприяючи розвитку міста».

«Івано-Франківську час виходити з-під тіні Львова, адже у нас чимало цікавих туристичних об’єктів», – зазначає начальник обласного управління туризму та міжнародної технічної допомоги Віталій Передерко. За його словами, минулого року обласний центр Прикарпаття відвідало близько двох мільйонів туристів.

До 28 серпня 16 кваліфікованих екскурсоводів проведуть мандрівки (кожен по одній) вулицями і майданами міста. Серед них відомий краєзнавець Іван Бондарев, письменниця і перекладач Галина Петросаняк.

За словами екскурсовода Людмили Жирак, ініціатори хочуть, щоб на такі екскурсії приходили і пересічні жителі міста, з дітьми, і туристи. «Варто підняти голову і на все подивитися іншими очима – це наша історія», – каже екскурсовод.

Цього року до акції долучився музей мистецтв Прикарпаття, який для учасників недільної екскурсії зробив безкоштовним відвідання музею.

Організатори таких безкоштовних недільних екскурсій – обласний центр туризму та управління туризму – планують у майбутньому проводити їх цілорічно.

XS
SM
MD
LG