Доступність посилання

ТОП новини

Ірак: унаслідок нападів ісламістів загинули майже 30 людей


Імпровізований меморіал на місці одного з попередніх нападів, скоєних у Багдаді 11 травня 2016 року
Імпровізований меморіал на місці одного з попередніх нападів, скоєних у Багдаді 11 травня 2016 року

В Іраці внаслідок кількох нападів, відповідальність за які взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава», загинули не менш як 29 людей і ще десятки були поранені. Напади, як вважають, були скоординовані.

В одному з цих нападів, на підприємство для виробництва побутового газу за 20 кілометрів на північ від столиці Багдада, загинули 14 людей. Там смертник підірвав себе в замінованому авті біля в’їзду на підприємство, потім на нього ввірвалася ще група бойовиків, частина з яких теж була смертниками з вибухівкою на тілі, і вони влаштували бій із охороною. Крім того, вони також підпалили частину газосховищ підприємства.

В іншому випадку в місті Латіфія, що за 30 кілометрів на південь від Багдада, смертник підірвав заміноване авто в торговельному кварталі – там загинули сім людей, із них двоє військових, і ще 18, із них 4 військових, були поранені.

Крім того, ще три вибухи були влаштовані в торговельних кварталах самого Багдада. Внаслідок них загинули не менш як вісім цивільних мешканців, іще 28 були поранені.

Унаслідок цієї останньої хвилі таких нападів, що не вщухає в Іраці від середи, загинули вже понад 140 людей.

За словами іракських урядовців, ці напади ісламістів, які вони чинять далеко від лінії фронту і прямого воєнного протистояння з урядовими військами та їхніми союзниками, мають на меті відвернути увагу від їхніх нещодавніх втрат на полях бою.

XS
SM
MD
LG