Доступність посилання

ТОП новини

Міністр Стець вибачився за підлеглу через її позицію щодо «Миротворця»


Юрій Стець, міністр інформаційної політики України
Юрій Стець, міністр інформаційної політики України

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець вибачився через заяви, які в ситуації навколо сайту «Миротворець» робила його заступниця Тетяна Попова.

«Ми не маємо права використовувати інформаційні волонтерські організації для власного піару. Це, на жаль, відбулося. Власне, як і прикриватись у своїх заявах журналістами. Це теж відбулося», – написав чиновник уночі 16 травня на своїй сторінці у Facebook і додав, що висловлені Поповою думки є її особистими міркуваннями, а не позицією міністерства.

Стець також схвально відгукнувся про пропозицію депутата Верховної Ради Антона Геращенка, який вважає за необхідне розробку закону про блокування контенту в інтернеті.

На думку Геращенка, журналісти мають вимагати ухвалення закону, за яким би «держава Україна, за участю представників громадянського суспільства, визначала, який контент є протизаконним, таким, що порушує права громадян, підриває основи національної безпеки України і що підлягає забороні, а який – ні».

13 травня про закриття оголосив сайт «Миротворець», на якому оприлюднювалися дані про донбаських сепаратистів та іноземних громадян, які їх підтримували. Цьому рішенню передувала різка реакція на публікацію «Миротворцем» списку українських і зарубіжних журналістів з «акредитацією» угруповання «ДНР».

Зокрема, з критикою публікації цього списку і з вимогою прибрати його виступала заступниця міністра інформації Тетяна Попова. За її словами, публікація списку, до якого входить і багато західних журналістів, «шкодить інтересам України». Згодом Попова заявила про погрози, що почали надходити на її адресу.

Шкідливою цю публікацію вважає і частина представників засобів інформації, правозахисні організації, зокрема і базований у Нью-Йорку Комітету захисту журналістів, Євросоюз.

Сайт «Миротворець» вказав, що рішення про закриття ухвалене через «вимоги уповноваженої з прав людини Лутковської, а також вічно стурбованого Євросоюзу, а також антиукраїнськи налаштованих журналістів України на чолі з заступником міністра інформаційної політики України Поповою».

Станом на 15 травня сайт «Миротворець» усе ж зберіг доступ до бази даних донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, що їх підтримують чи підтримували, і продовжує наповнювати її. Решта вмісту сайту нині недоступна.

XS
SM
MD
LG