Доступність посилання

ТОП новини

У Росії повідомили про дальше скорочення числа відпочивальників в окупованому Криму


Покинуті пляжі у Криму, весна 2016 року
Покинуті пляжі у Криму, весна 2016 року

Число росіян, що їдуть на відпочинок із Росії до окупованого нею українського Криму, далі зменшилося порівняно з попереднім, 2015 роком, а вартість відпочинку там далі зросла, повідомило російське видання «Коммерсант».

Посилаючись на дані провідних турагентств Росії, видання повідомляє, що для деяких агентств це скорочення сягнуло 25 відсотків порівняно з 2015 роком.

При цьому агентства далі піднімали вартість організованого відпочинку на півострові – деякі аж на 30 відсотків порівняно з 2015 роком.

За даними турагентств, що їх наводить видання, тільки 20 відсотків тих російських туристів, що раніше відпочивали в Єгипті чи Туреччині, після фактичної заборони їздити туди на організований відпочинок наприкінці 2015 року вирішили нині відпочивати в окупованому Криму або в самій Росії. При цьому з них більшість обирає не Крим, а Росію, а саме Сочі, Анапу й Геленджик на її чорноморському узбережжі, заявляючи, що інфраструктура й якість обслуговування там кращі, ніж у Криму.

Різке скорочення числа відпочивальників, перш за все за рахунок людей із материкової частини України, а також іноземців, у тому числі й громадян самої Росії, настало відразу після окупації Росією українського Криму навесні 2014 року й заяв про вступ півострова до неї. Майже весь світ не визнав цих претензій Москви на анексію Криму, їх відкинула своєю резолюцією Генеральна асамблея ООН. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року датою початку тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. Європейський союз, а також США і ще низка країн світу запровадили санкції проти Росії, проти діячів, причетних до окупації, і проти захоплених Росією кримських компаній. Серед цих санкцій – заборона на організовані туристичні поїздки до окупованого Криму, для якого туризм був одним зі значних джерел прибутків.

XS
SM
MD
LG