Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: Київ найбільше готовий прийняти «Євробачення-2017»


Кличко: Київ найбільше готовий прийняти «Євробачення-2017» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що столиця України є найбільш підготовленою для проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017».

«За розвитком інфраструктури, за сучасними готелями, за аеропортами Київ не має конкурентів. З усіх цих складових Київ – найбільш розвинуте місто і готове до проведення такого великого конкурсу. Впевнений у тому, що проведення «Євробачення-2017» повинно відбуватися в столиці», – сказав очільник Києва.

За словами Кличка, те, що конкурс наступного року відбуватиметься в Україні, дасть можливість значно розвинути інфраструктуру і туризм країни.

Крім Кличка, про готовність прийняти у своєму місті пісенний конкурс «Євробачення» в 2017 році заявив мери ще чотирьох українських міст (Дніпропетровська, Одеси, Львова і Херсона).

Українська виконавиця кримськотатарського походження Джамала (Сусанна Джамаладінова) перемогла на пісенному конкурсі «Євробачення», фінал якого відбувся в столиці Швеції Стокгольмі у ніч на 15 травня, із піснею «1944», що розповідає про масову депортацію кримськотатарського народу до Середньої Азії 1944 року. Друге місце на конкурсі зайняла Австралія, третє – Росія.

За правилами конкурсу, наступний конкурс має приймати країна-переможниця.

XS
SM
MD
LG