Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 18 обстрілів українських позицій – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі інформує, що впродовж доби 16 травня підтримувані Росією сепаратисти здійснили 18 обстрілів позицій українських військових. Це вдвічі менше, ніж було 15 травня.

«Складною ситуація залишається в передмісті Донецька. Цієї ночі бойовики обстрілювали українських захисників Авдіївки з гранатометів та стрілецької зброї. Опорні пункти неподалік Мар’їнки були обстріляні зі стрілецької зброї», – ідеться в повідомленні.

Також неспокійно було в кількох місцевостях на Маріупольському та Луганському напрямках.

Після півночі 17 травня українські військові зафіксували шість обстрілів своїх позицій, а одну з тилових частин атакував безпілотник.

«З апарату було скинуто шість вибухових пристроїв. Втрат серед особового складу та техніки немає», – повідомляє штаб.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі передмістя Горлівки Зайцева, північних околиць Донецька – від аеропорту й селища Спартак до Ясинуватського блокпоста. Також, за повідомленнями донецьких сепаратистів, з Широкина Збройні сили України обстрілюють південь контрольованої бойовиками території.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи 29 квітня спеціальний представник ОБСЄ в групі Мартін Сайдік повідомив, що група ухвалила заяву, в якій підтримала намір усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з настанням Великодня і травневих свят. Режим повного припинення вогню мав настати з 30 квітня 2016 року.

Попередні аналогічні домовленості були укладені в січні, але тоді бойові дії не припинилися.

XS
SM
MD
LG