Доступність посилання

ТОП новини

Рада визнала, що створені за участю юридичних осіб-резидентів Росії передачі не є європейськими


Верховна Рада України визнала, що створені з участю юридичних осіб-резидентів Росії передачі не можуть вважатися передачею європейського виробництва.

За ухвалення проекту закону № 2766 про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» (щодо визначення передач європейського виробництва) в другому читанні та в цілому проголосували 229 депутатів за мінімально необхідних 226.

Законопроектом передбачається, що у випадку, якщо передача створена на замовлення або з участю однієї або декількох юридичних осіб-резидентів країни, що визнана Верховною Радою державою-агресором (державою-окупантом), така передача не може вважатися передачею європейського чи українського виробництва.

Крім того, у документі зазначається, що ліцензіати (крім супутникового мовлення) з 7:00 до 23:00 повинні дотримуватися таких пропорцій: передачі європейського виробництва, а також США і Канади повинні становити не менше від 70 відсотків загального тижневого обсягу мовлення, у тому числі не менше від 50 відсотків – передачі українського виробництва.

Законопроектом також пропонувалося, що у радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити понад 50 відсотків загального щотижневого обсягу мовлення.

Водночас у квітні депутати не підтримали ухвалення законопроекту, який запроваджував квоти на передачі українського та європейського виробництва в теле- та радіоефірах.

Наприкінці січня 2015 року Верховна Рада підтримала звернення про визнання Росії країною-агресором. Це звернення Верховної Ради не має юридичних наслідків.

XS
SM
MD
LG